Help with 1946

Discussion in 'IL-2 Sturmovik Pilot's Lounge' started by RATHED, Jun 20, 2008.

  1. RATHED

    RATHED New Member

    Joined:
    Jan 23, 2007
    Messages:
    28
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    3
    I had been playing for years with FB + AEP, and just bought 1946. Installed it , but it simple wont play right. Whem I start the game, it goes to the loading page , then to the presentation movie ( which I can stop using Esc) and then to the initial page. There it freezes, and that is just it. I have to reboot the computer.

    Tried unistalling it and reinstalling , and the even unistalled FB+AEP all together, too see if it fixed the problem. Nothing works. I am using a Pentium 4, 1GB RAM plus 512 mb ATI 9550. Nothing top notch , but used to be more than enough. Any guess? I dont know what else to do...
     
  2. ONE_HELLCAT

    ONE_HELLCAT Member

    Joined:
    May 26, 2008
    Messages:
    192
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Occupation:
    Student
    Location:
    Ventura County
    I'm no expert, but I would've thought it'd be something with memory. But that's odd since it sounds like your computer has more horsepower than mine. Is the disc scratched or anything?
     
  3. Hot Space

    Hot Space Active Member

    Joined:
    Jan 22, 2004
    Messages:
    2,178
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    Occupation:
    Ghost Hunter.
    Location:
    Bournemouth, UK
    Home Page:
    Are you a member of the UBI 'Pacific Fighters' Forum m8?

    The Community Forum is top notch for helping folks 8)

    Click
     
  4. Barrakooda

    Barrakooda Member

    Joined:
    Nov 20, 2007
    Messages:
    55
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Make sure all files related to previous installs of 1946, FB AEP have been removed, install 1946 (includes FB AEP anyway), download the 4.08m patch and install. See how that goes.
     
  5. eddie_brunette

    Joined:
    Oct 17, 2007
    Messages:
    573
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Occupation:
    Graphic Designer, Musician
    Location:
    Nelspruit, Mpumalanga
    The 4.08m patch is included in all new releases, just browse your dvd. Also try and delete all old files

    edd
     
  6. Hot Space

    Hot Space Active Member

    Joined:
    Jan 22, 2004
    Messages:
    2,178
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    Occupation:
    Ghost Hunter.
    Location:
    Bournemouth, UK
    Home Page:
    I had to download 4.08 m8 as my DVD version only went up to 4.07.
     
  7. eddie_brunette

    Joined:
    Oct 17, 2007
    Messages:
    573
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Occupation:
    Graphic Designer, Musician
    Location:
    Nelspruit, Mpumalanga
    I think it is in all the dvd's released in '07. I only noticed it last night while browsing the dvd. Also downloaded the patch( :arrow: stupid me)
     
  8. Hot Space

    Hot Space Active Member

    Joined:
    Jan 22, 2004
    Messages:
    2,178
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    Occupation:
    Ghost Hunter.
    Location:
    Bournemouth, UK
    Home Page:
    Hmmmmm, must take a look and see m8 8)
     
  9. RATHED

    RATHED New Member

    Joined:
    Jan 23, 2007
    Messages:
    28
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    3
    I discover a way to make it work: when the game is loading I have to press ESC as soon as the movie starts. For some bizarre reason, if I let it play for more than miliseconds it becomes impossible to stop till it ends and then the computer will freeze. If UI stopo the movie right at the start, I can play normailly. Strange, right? Well, at leats now I can play... Thanks for the help anyway.
     
  10. eddie_brunette

    Joined:
    Oct 17, 2007
    Messages:
    573
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Occupation:
    Graphic Designer, Musician
    Location:
    Nelspruit, Mpumalanga
    Ok if that is your problem, go to: "C:\Program Files\Ubisoft\IL-2 Sturmovik 1946\il2set.exe". If opened, unckeck "play intro track" then you problems will be sorted :)

    edd
     
Loading...

Share This Page