The Person Below Me (TPBM)

Ad: This forum contains affiliate links to products on Amazon and eBay. More information in Terms and rules

It's a Dutch dish.... Here's the recipe...

Ingrediënten
500 gr klapstuk*
750 gr winterwortel
250 gr uien
1 kg aardappelen
Zout
Peper

Bereiding:
Laat het klapstuk in ± 1 1/2 uur in krap 1 liter water bijna gaar trekken
Voeg er de in plakjes gesneden peen en uien aan toe (door de uien eerst licht aan te fruiten wordt de smaak wat pittiger) en de in vieren gesneden aardappelen
Doe er naar smaak wat zout bij en laat alles 3 kwartier zachtjes stoven, tot het gaar is
Roer de aardappelen en de groenten door elkaar en voeg royaal versgemalen peper toe
Snijd het vlees in plakken en leg die op de hutspot
Tip: Geef er in bouillon geweekt geroosterd witbrood bij, met wat appelmoes erop
* Klapstuk is rundvlees dat gesneden is van de borst
Het vlees is doorregen met kleine vetrandjes die het vlees een karakteristieke smaak geven
Klapstuk kan goed worden gecombineerd met tijm, rozemarijn, foelie, laurier of kruidnagel

TPBM would like to try it...

Charles [my thanks to Google]
 
Never heard of babelfish? okay then, because I'm Dutch:
There's some other info, but I'm tired of translating
For your info: We usually eat this in winter and my family makes it slightly different. Everybody has his own recipe for Hutspot, I think.

TPBM will tell his favorite dish
 

Users who are viewing this thread